Cabinet stomatologic Baia Mare
Dr.Andrada Nicolae Maier
Programări si Urgente:
0746.601.638
NOUA ADRESA : B-dul Independentei nr 16(blocul turn zona RFN)
Servicii stomatologice Baia Mare
Profilaxia reprezintă prevenirea îmbolnăvirii dentare, dar şi prevenirea complicaţiilor, în cazul afecţiunilor deja existente.
Detectarea precoce este cheia pentru evitarea tratamentelor complicate şi costisitoare. Pacientul nu poate observa singur, în timp util, dacă apare îmbolnăvirea dentară sau care este gravitatea afecţiunii sale. De aceea sunt foarte importante vizitele regulate la medicul dentist, pentru a putea surprinde şi trata din timp diversele afecţiuni dentare şi pentru a preveni apariţia altora.
Suntem convinşi că iţi doreşti un zâmbet sănatos şi plin de curaj. Un astfel de zâmbet iţi sporeşte încrederea în tine şi abilitatea de a trece peste obstacolele zilnice. Poate că te numeri printre norocoşii care se pot mândri cu un asemenea zâmbet, însă daca lucrurile nu stau aşa, tot ai motive întemeiate să zâmbeşti… datorită cosmeticii dentare.
Tratamentul odontal cuprinde un cumul de etape prin care se intervine atunci când pacientului îi este depistată de catre medical dentist o leziune carioasă (carie) , pentru a se efectua o obturaţie dentară (plombă).
În această etapă trebuie intervenit pentru stoparea procesului de deteriorare a dintelui.
Tratamentul bolii parodontale presupune, în primul rând, o diagnosticare corectă. Trebuie să înţelegem exact natura, gradul evolutiv şi cauzele care au determinat-o. Scopul terapiei parodontale este acela de a stopa evoluţia acestei patologii către forma ei finală: pierderea dinţilor.
Termenul de “endodonţie” provine din limba greacă şi înseamnă “interiorul dintelui”. În ultimii 50 de ani, endodonţia s-a identificat ca specialitate a medicinei dentare, tratamentul endodontic constând în prevenirea, diagnosticarea şi tratamentul afecţiunilor datorate pulpei dintelui (“nervul”), în fapt ţesutul moale din interiorul dintelui.
Protetica
Protetică dentară se ocupă cu refacerea funcţiilor aparatului dentomaxilar prin protezarea cu proteze fixe (coroniţe, punţi dentare fixe) sau cu proteze mobile (proteze scheletate, supraproteze, protezele clasice acrilice). Scopul final este de a reda sau de a oferi pacienţilor echilibrul funcţional, estetic şi psihic.
Să previi, este intotdeauna mai simplu decât să tratezi. Asta este valabil şi pentru dinţi. Vizitele regulate la dentist, o îngrijire corectă acasa şi detectarea într-o fază incipienta a problemelor dentare va vor asigura că dinţii naturali rămân sănătoşi toată viaţa.
Este foarte important ca prima vizită la dentist, să nu coincidă cu primele dureri ale dinţilor.