​
Cabinet stomatologic Baia Mare
Dr.Andrada Nicolae Maier
Programări si Urgente:
0746.601.638
NOUA ADRESA : B-dul Independentei nr 16(blocul turn zona RFN)
Tratamente odontale
Tratamentul odontal cuprinde un cumul de etape prin care se intervine atunci când pacientului ii este depistată de către medicul dentist o leziune carioasă (carie) , pentru a se efectua o obturaţie dentară (plombă).
În această etapă trebuie intervenit pentru stoparea procesului de deteriorare a dintelui. Neglijate, cariile superficiale se adâncesc, ajungând la camera pulpară, deci la nervul dintelui, dând naştere inflamaţiilor,infecţiilor,abceselor dentare. Pentru tratarea acestora este ulterior nevoie de tratamente de canal, posibil mai dureroase şi de mai lunga durată, aceasta reprezentând etapa de endodonţie.
​
Cele 2 conditii esenţiale ce trebuiesc îndeplinite în urma efectuării unei obturaţii (plombe) dentare, sunt rezistenţa şi estetica. Suntem adepţii tratamentului modern al cariei dentare pe principiul preparaţiilor minim-invazive, adică a îndepărtării stricte a smaltului şi dentinei afectate şi a obturării cavitaţilor rezultate cu materiale fizionomice , cât mai apropiate ca şi colorit de cel al dintelui în cauză. Aceste materiale reprezintă o alternativa fizionomică la obturaţiile cenuşii din amalgam, cu care am fost obişnuiţi în trecut şi care nu mai sunt demult folosite în clinicile moderne. În afară de aspectul inestetic, amalgamul nu prezinta proprietăţi adezive şi necesită sacrificarea unor zone dentare sănătoase în scopul creării unor cavitaţi retentive. Ca urmare, principiul minim invaziv stă astăzi la baza tratamentului ideal pentru dinţii dumneavoastră, prin obturaţii din materiale compozite.
Obturatiile din compozit
Datorită particulelor de sticlă înglobate în acesta ,compozitul oferă un aspect natural, de multe ori fiind "invizibil" faţă de restul dintelui. Aplicarea lui nu necesită retenţie mecanică deoarece compozitele aderă chimic la structura dentară, ceea ce conduce la o preparaţie minim-invazivă în cadrul manoperei. Plombele din raşini compozite au fost create ca o alternativă la plombele din metal tradiţionale. Răşinile compozite sunt rezistente, durabile şi create pentru un zâmbet cat mai natural. Nu este cunoscut nici un risc în privinţa sănătaţii prin aplicarea obturaţiilor compozite.
Dupa ce ţesutul cariat a fost îndepărtat, se adaugă materialul compozit în straturi de 2-3 mm , fiecare strat fiind întarit cu ajutorul unei lămpi fotopolimerizabile, apoi suprafaţa obturaţiei va fi modelată şi finisată pentru a se apropia cât mai mult de forma naturală a dintelui.